Skab en god hybrid arbejdskultur

Her finder du inspiration og redskaber til, hvordan du som leder kan skabe en god hybrid arbejdskultur for dig selv og dine medarbejdere.

 

 

""

En god arbejdskultur er afgørende for, at opgaverne i en organisation løses bedst muligt. Det gælder også, hvis I afprøver den hybride arbejdsform, hvor omstændighederne er anderledes, da alle ikke længere sidder fysisk sammen. Det er derfor ekstra vigtigt at tage dialogen om, hvad den gode hybride arbejdskultur er for dig og din enhed. Det kan hjælpe meget at få klarlagt forventninger og sikre klare udmeldinger om rollefordeling, så man undgår konflikter, og at man arbejder i forskellige retninger.

På denne side har vi samlet en række opmærksomhedspunkter og redskaber til, hvordan du som leder kan facilitere en dialog, der hjælper med at skabe en god hybrid arbejdskultur.

En konkret øvelse, der kan hjælpe dig og dine medarbejdere godt fra start

Lav øvelsen ”StopMereNyt”.

Brug øvelsen til:

  1. at sætte flere ord på, hvad en hybrid arbejdsplads kalder på af ændringer for dig og dine medarbejdere
  2. at undersøge, hvilke erfaringer fra både den fysiske og den virtuelle arbejdsform, som fungerer godt
  3. at beslutte, hvilke nye tiltag, der skal sættes i gang

Sådan udføres øvelsen:

  1. Del jer op i grupper. Øvelsen tager ca. 30-45 min. og grupperne skal hver diskutere ét af disse områder:
    • Hvad skal vi sammen stoppe med at gøre for at opnå en god hybrid arbejdskultur?
    • Hvad gør vi godt nu, og hvordan understøtter dette en endnu bedre hybrid arbejdskultur?
    • Hvilke nye ting skal vi gøre? Er der noget, vi slet ikke gør eller kommunikerer om i dag, som ville medføre en positiv forandring, hvis vi gjorde?

  2. Sæt gerne særligt fokus på kommunikation og samspillet på arbejdspladsen.

  3. Sørg for, at alle grupper har papir og skriveredskaber eller et dokument åben på Pc’en, så de kan notere, hvad de kommer frem til.

  4. Præsentér herefter resultaterne fra gruppearbejdet for hinanden, så der er lejlighed til at kommentere og konkretisere udsagnene. Hvis fx en gruppe er kommet frem til, at det er væsentligt at være tydelig om, hvorfra man arbejder, så er det vigtig at få fat i helt konkret, hvordan det skal ske. Skal man fx skrive det på en tavle og i sine kalender?

  5. Sørg for at samle resultatet af øvelsen og få det efterfølgende formidlet, så alle hele tiden kan genopfriske, hvad I kom frem til.

  6. Genbesøg gerne det I har besluttet og evaluér, hvordan det fungerer. Er der fx kommet nye indsigter til, der kalder på justeringer.

Download øvelsen 'Stop, mere, nyt' som pdf

Se også