Topledelse på tværs

Et ledelses- og netværksforløb for direktionsmedlemmer i stat, region og kommune

Som offentlig topleder har du ansvaret for, at din organisation løser jeres kerneopgave med succes. Dette indebærer blandt andet at sikre helhedsorienterede og sammenhængende løsninger, der skaber værdi for borgerne og samfundet. At kunne lede på tværs af den offentlige sektor er således væsentligt for dit bidrag til at løse de komplekse og tværgående udfordringer, som samfundet står overfor.

For at styrke evnen til i fællesskab at udøve offentlig topledelse opad, udad og på tværs og til at løse komplicerede samfundsopgaver, der alene kan lykkedes på tværs, afholder vi et ledelses- og netværksforløb for direktionsmedlemmer på kommunale, regionale og statslige arbejdspladser.

Kernen i forløbet 

Topledelse på tværs sætter spot på, hvordan du som offentlig topleder kan arbejde med at styrke samspillet og mobiliseringskraften på tværs af sektorer med henblik på at løse dine kerneopgaver helhedsorienteret.

Under forløbet samarbejder og netværker du med andre topledere om tværgående og komplekse udfordringer og opgaver gennem konkrete cases, og du arbejder med en konkret metode til at styrke det tværgående samarbejde. I løbet af forløbet kan du og de øvrige ledere forvente at:

  • Blive inspireret fagligt og drøfte ledelse og ledelsesrelevante temaer på tværs af stat, regioner og kommuner. 
  • Drøfte tværgående topledelse i de offentlige sektorer samt mulighederne og udfordringer i mellemrummene mellem sektorer.
  • Få større indsigt i ledelses- og rammevilkår på tværs af stat, kommuner og regioner. 
  • Styrke jeres tværsektorielle netværk.
  • Sparre med ligesindede om en medbragt case fra egen praksis. 

Forløbets indhold: Metodeværktøj til tværgående ledelse

Topledelse på tværs styrker dit grundlag for at arbejde med tværgående opgaveløsning og håndtere tværoffentlige samfundsudfordringer.

Inddragelse af forskellige perspektiver, fagligheder og kontekstforståelser kan sikre langtidsholdbare og mere sammenhængende løsninger. Men forskellighederne kan også opleves som barriere, fordi man ikke har fuld indsigt i hinandens kontekst og nære ledelsesrum, og fordi ledelsesopgaven bliver mere kompleks.

Forløbet bygger på ideerne fra den missionsorienteret strategi, som er et metodeværktøj, der kan noget særligt ift. at forstå tværgående, komplekse problemer, og at løse dem gennem strategiske, fælles missioner, der forbinder forskelligheder samt mobiliserer relevante og ofte nye aktører ind i problemhåndteringen.

Forløbet fokuserer på at udforske gode ledelsesløsninger på tværs af sektorerne med udgangspunkt i virkelige cases. Deltagerne samarbejder i netværksgrupper på tværs af sektorer med konkrete samfundsudfordringer ved hjælp af den missionsorienteret metode. Arbejdet med de to cases byder ikke på færdige løsninger, men understøtter læring og inspiration til, hvordan du som topleder kan arbejde på tværs og i mellemrummene mellem sektorer og domæner samt med fokus på de forskellige ledelsesrum og potentialerne forbundet hermed. 

Der er således ikke tale om et klassisk lederudviklingsforløb, men et ledelses- og netværksforløb, der er metodisk, praktisk og baseret på deltagernes aktive arbejde og involvering.

Styrk dit arbejde med tværgående dagsordner

Hvad enten du er topleder i en statslig styrelse, et departement, en kommune, en region eller en stor, regional institution, vil problemstillingerne være relevante for din konkrete ledelseshverdag og -opgave.

Du får udbytte i form af en styrket indsigt i eget strategiske ledelsesrum og konkrete idéer og værktøjer til at arbejde med din egen organisation og tværgående dagsordener. Endelig får du adgang til et stærkt netværk på tværs af sektorer.

Format og praktik

Forløbet retter sig mod direktionsmedlemmer fra departementer, styrelser, regioner og kommuner.

Forløbet faciliteres af konsulenthuset Mobilize Strategy Consulting og består af:

  • Et virtuelt introduktionsmøde
  • To dages internat
  • Et virtuelt outromøde

På introduktionsmødet præsenteres forløbet, og cases forberedes. Internatet er bygget op om en række sprints, netværkssessioner og inddragelse af relevante, eksterne input. Outro-mødet rummer efterreflektion og opsamling på erfaringer.

Pris og tilmelding

Der er ikke åbent for tilmeling til forløbet.

Deltagerprisen inklusiv udgifter til ophold og forplejning er 12.000,00 kr. ekskl. moms. Der forventes 24 deltagere.

Dato for næste tilmelding følger...

For at sikre balance mellem de forskellige sektorer er tilmelding ikke ensbetydende med en plads på forløbet. Herefter anses tilmeldingen som bindende, og din arbejdsplads hæfter for det fulde deltagergebyr. Bemærk venligst, at forløbet kun oprettes, såfremt der er et tilstrækkeligt antal deltagere.

Se også